REHBERLİK SERVİSİ TANITIM

Rehberlik Servisimiz, öğrencilerimizin gelişimleri boyunca karşılaştıkları güçlükleri problem haline dönüşmeden çözmelerine yardımcı olmak, kendini tanıyan, uyum ve iletişim becerisine sahip, çevresine duyarlı, mutlu, sağlıklı ve yaratıcı bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunmak temel amacını gütmektedir.

Okulumuz rehberlik servisi; öğrencilerin kişisel, eğitsel, mesleki ve psikolojik gelişimlerini takip eder, bu süreç içinde velilerimizle, öğretmenlerimizle ve okul idaresiyle işbirliği yaparak gerekli yönlendirmeleri yapar.

Psikolojik Danışma ve Rehberlik Ne Değildir?

·         Psikolojik danışma ve rehberlik yardımı bireye tek yönlü olarak doğrudan yapılan bir yardım değildir. İşbirliği gerektirir.

·         Rehberlikte bireye acıma duygusuyla yaklaşma, onun sorunlarını onun adına

çözme anlayışı yoktur.

·         Psikolojik danışma ve rehberlik bireyin sadece duygusal yanı ile ilgilenmez.

·         Rehberlik sadece "sorun yaşayan" öğrencilere verilen bir hizmet değildir. Tüm öğrencilere yönelik geniş kapsamlı bir alandır.

·         Psikolojik danışma ve rehberlik her türlü problemi hemen çözebilecek sihirli bir güce sahip değildir.

Rehberlik Servisizde Hangi Alanlarda Hizmet Sunulmaktadır?

•   Arkadaş ilişkileri,

•   Ders başarısı,

•   Aile ile olan ilişkileri,

•   Kendini tanıma,

•   Kendini rahat ifade edebilme,

•   Sınav kaygısı,

•   Okul korkusu,

•   Stres,

•   Öfke Kontrolü,

•   Ders çalışma yöntemleri,

•   Karar verme becerileri,

•   Ergenlik Dönemi Problemleri

•  Teknoloji bağımlığı

•   Diğer psikolojik, eğitsel veya mesleki konularda rehberlik servisimiz hizmet vermektedir.

Rehberlik Servisine Başvuru Nasıl Başvuru Yapabilirim?

Rehberlik Servisi, eğitim yılı boyunca öğrenciler, veliler ve öğretmenlerin serbestçe başvurabileceği bir birimdir. Servisten yararlanmanın herhangi bir prosedürü yoktur. Servisten randevu almak hizmetin daha etkin ve planlı yapılmasını sağlamak içindir.

Velilerimizin Rehberlik Servisinden Randevu Alması

·    Görüşmelerimiz hafta içi saat 9:00 ile 15:00 arasında yapılmaktadır.

·    Rehber Öğretmenimizle görüşme yapmak için sınıf rehber öğretmeniniz aracılığı ile

ya da bizzat rehberlik servisinden randevu alabilirsiniz.

dosyalar/listele_dosya_3207745_REHBERLİK SERVİSİ TANITIM BROŞÜRLERİ

Kaynak: İnternet