KİTAP ÖNERİLERİ

Değerli Anne ve Babalar;

Ayımızın değeri ile ilgili Rehberlik Servisimizin tavsiye ettiği kitapları temin ederek öğrencimizin okumasını sağlayabilir ya da birlikte okuyarak üzerine tartışabilirsiniz.

1. YARDIMSEVER KANGURU  16-10-2023

YAZAR: Ezo Sunal

YAYINEVİ: Masalperest

AÇIKLAMASI: (Tanıtım Bülteninden) Her çocuğun bir masala, her masalın bir anlatıcıya ihtiyacı vardır.

Masallar hayatla baş etme becerilerimizi geliştirirken, hayal dünyamızın zenginleşmesine de yardımcı olur.

Bu masal da bir kangurunun çocuklara yardım etmesiyle başlıyor.

2. KÜÇÜK BAYAN YARDIMSEVER16-10-2023

YAZAR: Roger Hargreaves

YAYINEVİ: Doğan ve Egmont Yayıncılık - Çocuk Kitapları Dizisi

3. YARDIMSEVER BAY AYI16-10-2023

YAZAR: Steve Smallman

YAYINEVİ: Pogo Çocuk

Açıklaması: (Tanıtım Bülteninden): Bay Ayı çok yardımsever.

Herkese elinden geldiğince yardım ediyor.
Ama ormandaki hayvanlar Bay Ayı’nın yardımlarına fazla alışıyor ve hasta olduğunda onu yalnız bırakıyor.

Acaba Bay Ayı’nın yardımına giden olacak mı?

Bu duygusal hikâye, gerçek dostlar söz konusu olduğunda yardımseverliğin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor.

17-10-20234. BENİM ADIM GRAHAM BELL

YAZAR: Serhat Filiz

YAYINEVİ: Panama

AÇIKLAMASI: (Tanıtım Bülteninden) Ben Graham Bell. Bir bilim insanıyım. Hayatım boyunca insanların hayatını kolaylaştırmak için çalıştım. Bunun için icatlar yaptım, yeni aletler keşfettim. Tüm bunları yardımlaşmak için, insanlara faydalı olmak için yaptım. Çalışmalarımda, başka bilim dallarında çalışan arkadaşlarımdan yardım aldım. Çünkü insan her konuda anlamıyla bilgi sahibi olamaz. Bilmediğimiz konuları bir başkasına sormak, başkalarının fikirlerini almak bir eksik değil, büyük bir erdemdir.

17-10-20234. iŞTE MERT! GALİBİYET GOLÜ

YAZAR: Sally Rippin

YAYINEVİ: İş Bankası Kültür Yay.

AÇIKLAMASI: (Tanıtım Bülteninden) Mert’in yeni futbol takımıyla ilk idmanı yapacağı gün geldi çattı. Mert bugün bir gol atmayı çok istiyor. Ama antrenör, Mert’i kaleci yapmaya karar verdi. Mert kaleci olmak istemiyor. Kaleciliğin çok sıkıcı olduğunu düşünüyor. Bakalım gerçekten öyle mi?

Yardımlaşmanın ve fırsatları değerlendirmenin önemini anlatan, çok sevimli bir hikâye!

Kaynak: İnternet